Skip to main content

Om oss

Mediakompaniet väst AB

Vi är ett företag med många års erfarenhet från tidningsbranschen. Vårt arbete omfattar i första hand annonsförsäljning mot företagkunder ”B2B” i tidningar och på webben.
Vår största styrka är personalen som jobbat hos oss i många år och som besitter en god kunskap om branschen.

Vi jobbar alltid långsiktigt och skapar framgångsrika lösningar för såväl våra annonsörer som uppdragsgivare. Vi erbjuder våra uppdragsgivare en helhetslösning med allt från annonsförsäljning, redaktionella tjänster, layout till faktureringstjänster. För den som önskar kan vi även förmedla goda kontakter inom tryck och distribution.

 

Våra lokaler

Vi sitter i populära Kungsbacka, ca 3 mil söder om Göteborg.

För att man ska kunna ha duktiga innesäljare som blir företaget trogna i många år tror vi att vår filosofi med att ha egna kontor för alla medarbetare är ett av de bästa beslut vi tagit.

Vi jobbar också löpande med att våra medarbetare ska ha tillgång till den bästa tekniken som behövs för att vara en framgångsrik säljare.

Adress

Mediakompaniet väst AB
Kabelgatan 9D
434 37 Kungsbacka

Läs om hur det en gång startade:

I början av 60-talet startade Willy Hemlin företaget i Göteborg. Han arbetade då med annonsförsäljning för Tidningen Skolvaktmästaren vilket än idag är en av företagets viktigaste tidskrifter. Tidningens syfte är att verka som en länk mellan skolpersonalen och alla företag som har bra produkter och tjänster för skolor och kommuner.

I slutet av 80-talet kontaktades företaget av Astma- och Allergiförbundet och fick då frågan om vi med vår långa kännedom om branschen och med den rutin som vi besatt kunde finansiera förbundets medlemstidning Allergia. Detta uppdrag gör att vårt företag känner att vi gör en mycket bra samhällsinsats då förbundet arbetar för en bättre miljö, bättre vård, ökad kunskap och förändrade attityder samt stöder forskning.

Som ett naturligt steg i företagets utveckling tog jag, Stefan Hemlin, över rodret efter min far som under många år hade delat med sig av sin erfarenhet om branschen. I början av 90-talet ändrades färdriktningen och företaget gick från att vara ett rent familjeföretag till att jag tog över. Detta kändes helt naturligt då jag hade jobbat med företagets produkter sedan början av 80-talet. Mer personal anställdes och vi öppnade ett kontor i Kungsbacka vilket sedermera blev ett aktiebolag som hette Hemlins Konsult AB.

För ca tio år sedan tog företaget ett stort steg där man satsade på ny teknik och satte in ett nytt modernt CRM system. Detta gjorde att de anställda fick ännu bättre koll och uppföljningsmöjligheter med sina kunder. CRM systemet kopplades ihop med IP-telefoni och alla anställda jobbar numera med click-to-call funktion när man ringer upp sina kunder. Företaget valde sedan att köpa och driva Tidningen Skolvaktmästaren i egen regi vilket kändes naturligt då den hade drivits i familjen sedan 60-talet. I samma skede bytte vi namn till vårt nuvarande, Mediakompaniet väst AB.

Det är med stor stolthet och glädje som jag fortfarande driver ett företag vidare som har anor ifrån början av 60-talet. Vår förhoppning är att vi ska driva detta arv vidare i många år till. Nu vet du lite mer om företagets bakgrund. Vill du se vilka vi är som jobbar på företaget kan du göra det under menyn Våra medarbetare.


Med bästa hälsningar
- Stefan Hemlin